Måltider på Metis och Athena

Athena

Vi serverar samma mat som Skaras övriga förskolor.

MATSEDEL SKARA KOMMUN

Metis

Vi serverar samma mat som Skaras övriga skolor samt ett stort matigt salladsbord. Då Metis inte alltid har samma läsårstider som övriga kan det förekomma vissa avvikelser.

MATSEDEL SKARA KOMMUN

Fritids

Frukost

Frukost serveras varje dag mellan 7.00 - 7.30

Vi har en varierad frukostmeny som ser olika ut för varje dag under veckan.

Mellanmål

Mellanmål serveras varje dag klockan 14.00. De elever som slutar skoldagen 13.10 har ofta utelek fram till mellanmålet serveras. Vi äter i fyra grupper: I matsalen, i 1:ans klassrum, i F-klassens rum och i "Åkes" rum. Under tiden barnen äter brukar vi läsa en saga för att måltiden ska bli en lugn och trevlig stund. De elever som inte går på fritids har möjlighet att köpa mellanmål.

Karin och Anette i köket ansvarar för vad som serveras varje dag.

Mellanmålet består oftast av smörgåsar med pålägg och filmjölk eller yoghurt med flingor. Därtill finns det alltid någon grönsak eller frukt.

Vår strävan är att servera en näringsriktig och varierande kost som ger våra fritidsbarn energi och ork. Har du några synpunkter eller frågor är du välkommen att kontakta oss i personalen.