Måltider på Metis och Athena

Lunchen på Metis och Athena

Vårt mål med maten som serveras på förskolan och skolan är att minska klimatpåverkan och ha så lokalproducerat som möjligt.

Matsedel

v.48

Måndag: Ugnsgratinerad falukorv och potatismos

Tisdag: Sprödbakad fiskfilé med kokt potatis

Onsdag: Texas chili sin carne

Torsdag: Hamburgare med friterade klyftpotatisar

Fredag: Chicken Thai wok med nudlar

v.49

Måndag: Pasta Bolognese

Tisdag: Sprödbakad laxfilé

Onsdag: Chicken nuggets med friterade klyftpotatisar

Torsdag:Mexikanasoppa

Fredag: Risgrynsgröt

Fritids

Frukost

Frukost serveras varje dag mellan 7.00 - 7.30

Vi har en varierad frukostmeny som ser olika ut för varje dag under veckan.

Mellanmål

Mellanmål serveras varje dag mellan klockan 13.40 -14.40. De yngre eleverna äter oftast först, eftersom de ätit lunch tidigast. Vi skickar in dem utifrån hur hungriga de är eller om de är mitt i en lek de inte vill avsluta. För att måltiden ska bli en lugn och trevlig stund äter bara ca 12 barn i taget och de kan sitta olika länge utifrån behov. De elever som inte äter är utomhus.

De elever som inte går på fritids har möjlighet att köpa mellanmål.

Mellanmålet består oftast av smörgåsar med pålägg och filmjölk eller yoghurt med flingor. Därtill finns det alltid någon grönsak eller frukt.

Vår strävan är att servera en näringsriktig och varierande kost som ger våra fritidsbarn energi och ork. Har du några synpunkter eller frågor är du välkommen att kontakta oss i personalen.

Skolmjölk